Web-as

Strokovnjaki za dizajn in razvoj spletnih strani

Kaj so
Google zemljevidi?

Google Zemljevidi so spletna storitev zemljevidov, razvita s strani podjetja Google. Ponujajo satelitske posnetke, zračno fotografijo, ulične zemljevide, 360-stopinjske panoramske poglede na ulice, informacije o trenutnem prometu ter načrtovanje poti za hojo, vožnjo, kolesarjenje ali javni prevoz. Z Google Zemljevidi lahko iščete kraje in podjetja, dobivate navodila, spremljate informacije o prometu v realnem času ter raziskujete svet s katerega koli kraja.

Google in
poslovni imeniki

Na žalost obstajajo primeri telefonskih prodajalcev, ki se pretvarjajo, da so zaposleni pri Googlu. Ti pogosto zlorabljajo blagovno znamko Google, da bi si pridobili verodostojnost, in nato poskušajo prodati svoje izdelke, ki so običajno poslovni imeniki. Da bi se izognili takšnim in podobnim prodajnim “tehnikam”, je pomembno, da zaupate samo uglednim strokovnjakom, prednostno tistim, ki imajo znak Google Partnerja, certifikat ali identifikacijsko številko Google organizacije. 

Klicali so me
...iz Googla?

Edini način, kako lahko prejmete klic od Googla, je, če ste vi ali vaš strokovnjak za Google My Business (ali katero drugo Google storitev npr. Workspace) zahtevali klic. Ta klic bo vedno iz službe za podporo Googla, ki nikoli ne bo zahtevala vaših osebnih podatkov ali plačila. Če prejmete klic od nekoga, ki trdi, da je iz Googla in prosi za osebne podatke ali plačilo, gre verjetno za goljufijo, in takoj prekinite klic. Poleg tega lahko vse klice, ki jih prejmete, prijavite Googlu, da lahko sprejmejo nadaljnje ukrepe in pomagajo preprečiti, da bi drugi postali žrtve iste goljufije.

Google My Business je del Googlovih zemljevidov,
a kaj točno je to?

Google My Business je storitev, ki jo ponuja Google in pomaga podjetjem upravljati njihovo prisotnost na spletu na Googlovih izdelkih. Lastnikom podjetij omogoča, da ustvarijo in nadzirajo svoje informacije na Googlovih Zemljevidih in Iskanju ter komunicirajo z strankami na bolj smiseln način – na primer z objavami na Googlovi strani podjetja, odgovarjanjem na ocene in dodajanjem fotografij. Prav tako zagotavlja analitiko, da lastniki podjetij razumejo, kako stranke najdejo in uporabljajo njihovo podjetje.

Kje se prikaže
Google My Business?

Vnosi Google My Business se pojavijo v Googlovem iskanju in Zemljevidih, ko stranke iščejo podjetja, kot je vaše. Vaš vnos vsebuje pomembne informacije, kot so ime podjetja, naslov, telefonska številka, delovni čas, spletni naslov, fotografije in še več. Stranke lahko tudi pustijo ocene in si ogledajo vaše podjetje na zemljevidu. Poleg tega se vaš vnos lahko prikaže v Grafičnem znanju ali v lokalnem paketu, ki sta oba funkcionalna okna na vrhu strani rezultatov iskanja.

Kako Google My Business
pomaga vašem podjetju?

Google My Business ponuja različne funkcije, ki pomagajo lastnikom podjetij povečati njihovo vidljivost in privabiti stranke. Najprej ponuja podrobno analitiko, tako da lahko vidite, kako ljudje najdejo in uporabljajo vaše podjetje. Prav tako lahko objavite posodobitve na strani svojega podjetja, odgovarjate na ocene, uporabite Google Ads za promocijo svojega podjetja in dodate fotografije, ki prikazujejo vaše podjetje. Poleg tega vnosi pomagajo strankam, da hitro in enostavno najdejo vaše podjetje, kar privede do več strank in več prodaje.

Zakaj najeti strokovnjaka
za ureditev Google My Business?

Obstajajo strokovnjaki, ki lahko upravljajo z računi Google My Business za podjetja, kar prinaša številne prednosti. Profesionalno upravljanje pomaga zagotoviti, da je vaš vnos natančen, ažuriran in optimiziran, da se pojavi na izpostavljenem mestu v rezultatih iskanja. Poleg tega lahko zagotavljajo vpogled iz analitike, ki vam pomaga pri oblikovanju marketinške strategije in maksimiranju vpliva spletne prisotnosti vašega podjetja. Nazadnje, strokovnjaki lahko upravljajo z interakcijami s strankami, kot so odzivanje na ocene ter objavljanje fotografij in posodobitev, kar vam omogoča, da se osredotočite na vodenje svojega podjetja.

Zakaj sploh
to imeti urejeno?

Google My Business lahko ima pomemben vpliv na optimizacijo za iskalnike (SEO), saj lahko pomaga podjetjem izboljšati njihovo vidljivost in uvrstitve v rezultatih iskanja. Optimizacija vašega vnosa v Google My Business s posodabljanjem informacij ter dodajanjem slik in ocen lahko pomaga, da se vaše podjetje bolj izpostavi v rezultatih iskanja. Poleg tega odgovarjanje na ocene strank lahko tudi pomaga izboljšati vašo uvrstitev, saj kaže Googlu, da aktivno sodelujete s strankami. Nazadnje, uporaba funkcije Insights za spremljanje ključnih metrik, kot so ogledi in kliki, vam omogoča razumevanje, kako stranke najdejo in uporabljajo vaše podjetje, kar lahko uporabite za nadaljnjo optimizacijo vnosa v Google My Business in izboljšanje uvrstitev v iskalnikih.

Preberite več o naši storitvi na:

Kontaktirajte nas

ob delavnikih med 8. in 18. uro