Web-as

Strokovnjaki za dizajn in razvoj spletnih strani

Kaj je
spletno gostovanje

Spletno gostovanje je postopek shranjevanja in upravljanja datotek spletnih mest ali spletnih aplikacij na strežniku, ki je povezan z internetom. Storitve spletnega gostovanja zagotavljajo vire, kot so pasovna širina, prostor na disku in podpora za gostovanje spletnih mest, spletnih aplikacij in povezanih podatkov. Storitve spletnega gostovanja običajno zagotavljajo podjetja, ki so specializirana za gostovanje spletnih virov. Ponujajo tudi vrsto storitev, kot so registracija domene, gostovanje elektronske pošte, gostovanje baze podatkov in SSL certifikati.

Kako izbrati
ponudnika spletnega gostovanja?

Izbira prave storitve spletnega gostovanja je ključnega pomena za uspeh vašega spletnega mesta ali spletne aplikacije. Pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja morate upoštevati dejavnike, kot so vrsta načrta gostovanja, ki ga potrebujete, raven ponujenih storitev za stranke, količina prostora za shranjevanje in dodeljena pasovna širina, vrste uporabljene tehnologije in zanesljivost strežnika. 

Ponujajo mi gostovanje
pri mojem telefonskem operaterju

Na podlagi naših izkušenj te storitve odsvetujemo. Veliki mobilini operaterji današnje ere, so povečini prišli do ponujanja teh storitev s prevzemi manjših ponudnikov kabelske televizije in interneta. Že njim je bila to postranska dejavnost, sedaj ko so del velikega operaterja pa je postala…še bolj postranska. Po našem mnenju plod neke marketinške ideje, ki se ponavadi začne z: “Ej, kaj pa če vržemo še to noter v paket?”

Tudi v primeru, da nudijo gostovanje na sodobnih, hitrih strežnikih, po naših izkušnjah pogrnejo izpit na kvaliteti podpore. Podpora pa je na trgu, kjer vsi stremijo k najsodobnejši, najbolj zanesljivi in najhitrejši opremi, skoraj da edini faktor.

Vzemimo za primer najhujši scenarij – hekerski napad na vašo spletno stran. Takrat potrebujete nekoga, ki dvigne telefon, vidi kaj se dogaja ter je strokovno usposobljen, da pomaga. 

Zadnja stvar, katero potrebujete v takšnem scenariju je splošna operaterska podpora, ki sploh ne ve, da nudijo kot operater to storitev in brska po svojem imeniku ter poizkuša ugotoviti na koga vas preusmeriti brez, da bi presegel kvoto časa, ki jo ima za obdelavo enega klica. Ko končno ugotovi kam vas preusmeriti, ugotovi tudi da je petek in je ura že 10 minut čez tretjo popoldan ter da nihče na tem oddelku ni več v službi. Vljudno vas prosi, da ponovno pokličete v ponedeljek. Uspeš jih priklicati v sredo.

Resnična zgodba. Z enim “malenkostnim” popravkom. Na srečo je šlo samo za prenos domene in ne za hekerski napad. Zahtevo za prenos domene so obdelali v 18 dneh. Osemnajstih. Dneh.

Zakaj izbrati
gostovanje pri Neoserv

Ko smo se odločali za gostovanje za lastne potrebe ter za potrebe naših strank je bila izbira samo ena – Neoserv.

Ne pravimo, da ni bilo izbire zaradi pomanjkanja konkurence, ponudnikov gostovanja res ne manjka. Bilo je ogromno izkušenj z njimi. V naših celotnih karierah, še preden smo odprli svoje podjetje, smo bili v kontaktu praktično z vsemi ponudniki gostovanja na trgu. Nekaterimi boljšimi, drugimi slabšimi, našel se je kak odličen, pa tudi kakšen tak, ki je klice za podporo sprejemal kar v avtu.

Začel pa se je pojavljati vzorec, kadarkoli smo imeli “opravka” z NeoservNjihove storitve sploh niso predmet debate. Cene so konkurenčne, strežniki so hitri in zanesljivi, kaj več ni za povedat. Vzorec se je pojavil pri podpori strankam.

Google podpora uporablja umetno inteligenco za primarno odgovarjanje na zahteke podpore.

Neoserv podpora uporablja ljudi – prijazna, energična, sočutna, inteligentna bitja, katere odlično opiše izraz “above and beyond”. Izraz se ne prevaja najbolje, ampak predstavlja ekipo bistrih fantov in deklet, ki ne samo, da si vzame čas da razume in reši tvoj problem, ampak se posveti, poglobi in razmisli ali lahko naredijo še kaj, da izkoristijo to interakcijo in še dodatno izboljšajo tvojo uporabniško izkušnjo in delovanje njihove storitve v tvojo korist.

V svetu, kjer znamo ljudje samo “šinfati” imajo preko 2700 pohval strank. Nismo sigurni, da je pohvala sploh pravilen izraz, v veliko primerih gre skoraj za izliv čustev ljudi, ki so bili navajeni hladnih, skoraj robotskih odzivov na strežniške težave, ki so ogrozile njihove spletne strani in s tem  njihov posel. Nato so doživeli Neoserv

Res obstaja izbira med ponudniki spletnega gostovanja?

Ne, ker obstaja Neoserv.

Kontaktirajte nas

ob delavnikih med 8. in 18. uro