Web-as

Strokovnjaki za dizajn in razvoj spletnih strani

Kaj je
spletna stran?

Spletno mesto je zbirka spletnih strani, slik, videoposnetkov in drugih digitalnih sredstev, ki so medsebojno povezana in do katerih lahko dostopate prek interneta. Spletna mesta nudijo informacije o določeni temi ali podjetju, pa tudi storitve, kot so spletno nakupovanje, bančništvo in zabava. Spletna mesta so bistvena za podjetja in organizacije, da dosežejo svoje stranke in zgradijo digitalno prisotnost.

Zakaj je nujno
treba imeti spletno stran?

Spletna stran je ključnega pomena za podjetja, saj jim zagotavlja spletno prisotnost in platformo za doseganje svojih strank. Spletno mesto omogoča podjetjem, da predstavijo svoje izdelke in storitve, strankam pa nudijo tudi dragocene informacije, ki jim lahko pomagajo pri sprejemanju utemeljenih odločitev pri nakupu. Poleg tega so lahko spletna mesta zelo učinkovita pri krepitvi prepoznavnosti blagovne znamke, povečanju vidnosti v rezultatih iskalnikov in ustvarjanju potencialnih strank. Poleg tega lahko spletna mesta podjetjem nudijo možnost neposrednega sodelovanja s strankami prek spletnih obrazcev, kontaktnih strani in integracije družbenih medijev.

Je mogoče dobiti
spletno stran brezplačno?

Brezplačno spletno mesto lahko dobite na več načinov. Ustvarite lahko na primer brezplačno spletno mesto z graditeljem spletnih mest, kot sta Wix ali Weebly.

Sta Wix ali Weebly
resnično brezplačna?

Večina ponuja omejeno brezplačno različico z nekaterimi omejitvami, kot je število razpoložljivih strani ali funkcij. Brezplačni paket Wix na primer omogoča samo 500 MB prostora za shranjevanje in ne vključuje veliko orodij. Za te funkcije bi morali nadgraditi na njihov plačljiv paket. Weebly ponuja tudi brezplačen načrt z omejenimi funkcijami.

Kako se Wix ali Weebly
primerjata z WordPress-om

Na splošno Wix in Weebly ponujata manj zmogljivosti in prilagodljivi kot WordPress. WordPress ponuja najobsežnejše funkcije od teh treh, vključno z odprtokodno platformo, veliko skupnostjo razvijalcev in možnostjo razširitve funkcionalnosti prek vtičnikov ali tem. Poleg tega je WordPress zasnovan za optimizacijo iskalnikov (SEO), kar omogoča, da lahko naredite svoje spletno mesto bolj vidno v iskalnikih kot z Wixom ali Weeblyjem.

Samoizdelava z WordPress-om
ali naj najem strokovnjaka?

Resnično je odvisno od vaših izkušenj s spletnim razvojem in časa, ki ga imate na voljo. Če ste prepričani v svoje znanje in imate dovolj časa za učenje in nastavitev spletnega mesta, je WordPress odlična možnost. Če pa ste na tesnem s časom ali niste prepričani, kako začeti, je morda najbolje, da najamete strokovnjaka. Vaše spletno mesto lahko hitro vzpostavijo in zagotovijo, da je optimizirano za iskalnike in druge funkcije.

Prijatelj zna narediti
spletno stran pa še nič ne bi računal

Prositi prijatelja, da vam naredi spletno stran kot uslugo, običajno ni dobra ideja. Tudi če je oseba seznanjena s spletnim razvojem, morda nima najsodobnejših spretnosti in izkušenj, potrebnih za izdelavo spletnega mesta, ki je ustrezno optimizirano za iskalnike, dobro organizirano, varno in mobilnim napravam prijazno. Poleg tega bo vašemu prijatelju morda težko posvetiti dovolj časa in truda ustvarjanju kakovostnega in vrednega spletnega mesta. Profesionalni spletni razvijalec lahko vse to opravi hitro, zanesljivo in za razumno ceno.

Kaj pomeni
izraz "Ready site"?

Ready site oziroma v naprej pripravljeno spletno mesto je spletna stran, ki je vnaprej izdelana po določenem kopitu in pripravljeno za uporabo brez kodiranja ali nastavitev. Na splošno imajo ta spletna mesta običajno obliko predloge in omejene možnosti prilagajanja. So cenovno ugodna možnost za tiste, ki ne želijo porabiti preveč časa ali denarja za pridobitev lastne edinstvene spletne strani. Velja rek: “Tolko d’narja, tolko muzike”. Takšne spletne strani pravilma slabo rangirajo v Googlu, saj že zgrajene niso po meri stranke, kaj šele optimizirane.

Kaj pomeni
da je spletna stran izdelana po meri?

Po meri izdelana spletna stran  zasnovana in razvita tako, da  popolnoma ustreza potrebam stranke. Vključuje ustvarjanje unikatnega dizajna in postavitev arhitekture spletne strani iz nič.

Spletna mesta, izdelana po meri, omogočajo boljšo predstavitev podjetja, boljo uporabniško izkušno, večjo prilagodljivost in boljše delovanje. So sicer dražja od v naprej pripravljenih spletnih mest, vendar zagotavljajo večji nadzor nad videzom in občutkom spletne strani.

Praviloma tudi bolje rangirajo v Googlu, saj je vse od začetka stran grajena z tem namenom. Poleg tega lahko unikatna zasnova po meri izdelanih spletnih mest obiskovalcem naredi nepozaben vtis in poveča verjetnost, da bodo druge napotili na to spletno mesto. Poleg tega lahko spletno mesto, izdelano po meri, ustvari dosledno podobo blagovne znamke na različnih platformah, s čimer poveča njeno prepoznavnost in verodostojnost.

Želite po meri narejeno spletno stran?

Kontaktirajte nas

ob delavnikih med 8. in 18. uro