Web-as

Strokovnjaki za dizajn in razvoj spletnih strani

Kaj je
domenski email

Začnimo z definicijo, kaj sploh je email oziroma e-pošta. E-pošta je spletno komunikacijsko orodje, ki uporabnikom omogoča elektronsko pošiljanje in prejemanje sporočil. E-pošta je učinkovit način komuniciranja z ljudmi tako lokalno kot po vsem svetu. Z e-pošto lahko pošiljate besedilna sporočila, slike, videoposnetke, dokumente in druge datoteke. Večina e-poštnih storitev uporabnikom ponuja tudi funkcije, kot so imeniki in koledarji ter druge funkcije.

Vrste
e-poštnih storitev

Na voljo je več vrst e-poštnih storitev, vključno s spletno pošto, gostovanjem e-pošte in IMAP/POP. Spletna pošta je spletna storitev, ki uporabnikom omogoča pošiljanje in prejemanje e-pošte, ne da bi morali prenesti kakršno koli programsko opremo. Gostovanje e-pošte je vrsta storitve gostovanja, ki je posebej zasnovana za gostovanje in upravljanje e-poštnih računov. IMAP (Internet Message Access Protocol) in POP (Post Office Protocol) sta dva različna protokola, ki se uporabljata za dostop do e-pošte z oddaljenega strežnika.

Najbolj popularne
e-poštne storitve

Najbolj priljubljene e-poštne storitve vključujejo Gmail, Outlook in iCloud. Gmail je najbolj priljubljen e-poštni odjemalec in je brezplačen za uporabo. Outlook je e-poštna storitev na profesionalni ravni, ki jo je razvil Microsoft, in ponuja funkcije, kot so integrirano upravljanje opravil, upravljanje koledarja in stikov ter skupna raba datotek. iCloud je Applova e-poštna storitev in zagotavlja podporo za vse Applove naprave.

Kaj
priporočamo mi?

Gmail na splošno velja za najboljšo razpoložljivo e-poštno storitev zaradi intuitivnega dizajna, robustnih funkcij in zanesljivega delovanja. Gmail uporabnikom ponuja vmesnik, enostaven za uporabo, do katerega lahko dostopajo v kateri koli napravi, in ponuja zmogljive funkcije, kot je možnost sinhronizacije e-pošte v več napravah, samodejno razvrščanje e-pošte v kategorije in možnost hitrega iskanja po e-pošti. Poleg tega je Gmail integriran z Googlovim naborom orodij, zaradi česar je odlična izbira za podjetja, ki želijo izkoristiti druge Googlove izdelke.

V kolikor uporabljate samo en poštni predal je najboljša opcija uvoz domenskega predala npr. info@imemojedomene.si v brezplačen Gmail predal npr. imemojedomene@gmail.com in nastavitev predstavljanja z domenskim imenom.

Kaj je Google Workspace
in kako se razlikuje od Gmail-a?

Google Workspace oziroma nekdanji G Suite je nabor orodij in storitev za sodelovanje v oblaku, ki jih je razvil Google. Vključuje orodja, kot so Google Dokumenti, Preglednice in Diapozitivi, pa tudi Google Hangouts, Drive in Koledar. Vse na kar nas je večina navajena iz uporabe svojega osebnega, brezplačnega Gmail-a. S tem je tudi izločen postopek privajanja zaposlenih na e-poštno storitev, katera jim je mogoče nepoznana. 

Google Workspace je posebej prilagojen potrebam podjetij in organizacij, in primeren za podjetja, ki potrebujejo več e-poštnih predalov, saj omogoča administratorski profil, ki lahko dodaja in odstranjuje e-poštne predale, vklaplja in izklaplja posamezne funkcionalnosti vsem ali posameznim uporabnikom, ponastavlja pozabljena gesla itd.

Izkušnje kažejo tudi, da je zelo enostaven ob menjavi kadrov, ko je potrebno nekdanjemu zaposlenemu onemogočiti dostop do službene e-pošte, preusmeriti komunikacijo ključnih kupcev ter vzpostaviti e-poštni predal za novega zaposlenega.

Velika prednost je tudi, da je celoten sistem ločen od gostovanja spletne strani in ne črpa strežniških kapacitet za delovanje e-pošte.

Želite Google Workspace?

Kontaktirajte nas

ob delavnikih med 8. in 18. uro